Marsha

A real sign of progress
is when we no longer punish ourselves
for our imperfections
- Yung Pueblo

Zelfstandig ondernemerschap

Halverwege 2019, op een zweterige dag in juni, onderteken ik met klamme handen mijn Kamer van Koophandel inschrijving. Spannend! 
De zekerheid en alle andere voordelen van een goede baan in loondienst opgeven, was - zacht uitgedrukt - best eng. 
Werken als zelfstandige past goed bij mij! Met ups (avontuur, vrijheid) en downs (onzekerheid, administratie).

Twente
In 1982 word ik geboren in Enschede. Ik groei hier op, studeer af op Saxion Enschede (HBO Commerciële Economie) en mijn hele loopbaan werk ik vooral in de regio Twente.

Oprechte interesse
Zolang als ik mij kan herinneren, ben ik gevoelig voor sfeer en ben ik opmerkzaam wat betreft de gevoelens van anderen. Hierdoor ontwikkel ik een oprechte interesse in het verhaal van mensen.
Toch kies ik voor een zakelijke studie: HBO Commerciële Economie en hierna start ik mijn loopbaan in de arbeidsbemiddeling.
Vanuit de arbeidsbemiddelingsbranche maak ik de stap naar de re-integratiewereld en leer ik mensen te begeleiden en te coachen.
In deze periode kom ik veel werkgevers en werknemers tegen die elkaar niet meer begrijpen. Goed communiceren over lastige zaken is dan moeilijk. Vanuit mijn fascinatie voor miscommunicatie ontstaat interesse in het beroep van mediator.

Verwondering of ergernis

Wat mij zowel privé als zakelijk bezighoudt is verwondering verkiezen boven veroordeling of ergernis. Zo veel mogelijk dan, want het is echt niet altijd makkelijk.
Als ik jou kan laten zien dat het vaak anders is dan het lijkt, word ik enthousiast.
We hebben namelijk allemaal onze eigen kijk op de wereld. We bekijken alles vooral vanuit ons eigen perspectief.
Wanneer jij beseft dat er meerdere perspectieven zijn, levert dit mooie inzichten op.

Mijn werkwijze

Het is voor mij belangrijk om jou op jouw gemak te stellen. Mijn benadering is toegankelijk en warm. Tegelijkertijd stel ik scherpe vragen.

Door mijn commercieel-economische achtergrond en ervaring in arbeidsbemiddeling snap ik het perspectief van de werkgever en ken ik de dynamiek van de werkvloer en het bedrijfsleven.

In mijn eigen ontwikkeling investeer ik continu. Zelf zie ik ook wel eens een coach en daarnaast volg ik trainingen, opleidingen, masterclasses, enzovoort om steeds te blijven leren.

Ik maak onder andere gebruik van mijn kennis over communicatie, conflicthantering en NLP. Ook ben geaccrediteerd om met de Jungian Type Index (JTI) te werken waarmee ik jou kan helpen persoonlijkheidsanalyses kan doen. Het instrument JTI is ook erg geschikt voor teamcoaching en-training.

In veel trajecten pas ik verschillende technieken en interventies toe. Door goed te luisteren en te kijken, schat ik in wat werkt voor jou.

tijdlijn
14
October 2021
Afronding opleiding NLP practitioner

De NLP practitioner is succesvol afgerond met een certificaat!

13
November 2020
Start opleiding NLP practitioner

In 2011 deed ik al een basistraining NLP en in 2020 startte ik met de officiële NLP Practitioner.

12
June 2019
1e opdracht als zelfstandige!

Yes! De eerste opdrachten komen binnen. Ik ben nu echt begonnen!

11
June 2019
Inschrijving KvK

Vanaf juni 2019 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

10
May 2019
Accreditatie JTI - Jungian Type Index

In mei 2019 volg ik een training en krijg ik de accreditatie om met het JTI-instrument te werken. Dit is éen van de mooiste instrumenten die er zijn om inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid.

09
March 2021
Einde baan in loondienst

In 2019 hak ik een knoop door: ik ga voor mijzelf beginnen. Eerst rond ik mijn baan netjes af en daarna heb ik alle tijd en energie om ervoor te gaan.

08
June 2017
Inschrijving MfN-register

Vanaf dit moment mag ik mijzelf MfN-registermediator noemen. Hier gaan een opleiding, een theorie-examen en een live-assessment aan vooraf.

07
March 2016
Mediationopleiding

In 2016 volgde ik de mediationopleiding bij The Lime Tree.

06
January 2013
Coach bij at.groep Personeel

In 2013 begon ik bij at.groep Personeel als coach. Vanaf 2017 werkte ik ook als mediator voor at.groep. Hier werkte ik tot en met maart 2019.

05
January 2021
Basistraining NLP

Een 2-daagse basistraining over NLP. Mijn enthousiasme voor NLP is hier gewekt en uiteindelijk duurt het nog een aantal jaren voordat ik hier vervolg aan geef.

04
January 2010
Adviseur Werving & selectie bij EQIB

Begin 2009 startte ik als adviseur w&s bij EQIB. Een commerciële functie waar ik veel van geleerd heb.

03
April 2008
Talentprogramma bij Adecco

In 2008 werd ik toegelaten tot een talenprogramma bij Adecco. In deze periode kreeg ik trainingen, opdrachten en projecten waarmee ik aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling werkte.

02
May 2006
Consultant bij Adecco

In 2006 startte ik aan mijn eerste "echte baan". Hier werkte ik tot eind 2009.

01
May 2006
Diploma HEAO Commerciële Economie

Na 4 jaar studeren mijn HBO-diploma!